Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı

18.09.2021 418

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL PROGRAMI NEDİR?

 Program dili   İngilizce'dir. . Program kapsamındaki okullar 5.sınıf düzeyinde zorunlu yabancı dil dersine ek olarak haftada 8 saate kadar seçmeli yabancı dil dersi planlayarak yoğunlaştırılmış dil programı uygulayabilirler.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL PROGRAMININ AMACI NEDİR?

Yoğunlaştırılmış yabancı dil programının amacı;  Avrupa Ortak Çerçeve Dil Programı (CEFR) kapsamında A1 ve A2 düzeyinde dil eğitimi sağlamaktır. Öğrenci seviyesine göre uygun olan okullarda B1 başlangıç düzeyinde de program tamamlanabilir. Genel Müdürlüğümüzün yabancı dil eğitiminde "Aracı Dilsiz Eğitim" politikasıyla yürütülen bu programda, öğrencilerin yabancı dil öğreniminde dört temel beceriyi esas alarak dil edinimleri hedeflenmektedir. Programın diğer hedefi ise; bir üst eğitim kurumlarına yönlendirilen öğrencilerimizin hazırlık sınıfı eğitimlerini erken yaşta tamamlamasıdır.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ YABANCI DİL ROGRAMI SÜRESİ NEDİR?

 Yoğunlaştırılmış yabancı dil programı 5.sınıfta uygulanmaktadır.

 Hedefimiz nedir?

Bu sınıf/sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak; öğrencilerimizin yabancı dil pratiğini geliştirmek ve onların kendine güvenen kişiler olmaları yolunda onlara destek olmaktır. Yabancı Dil öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz. Okul olarak katılmayı istediğimiz Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacak olan ERASMUS projelerde aktif rol almalarını,  gramer açısından da bir üst sınıf düzeyine getirmeyi hedefliyoruz. Bizi başarıya götürecek, bu hedeflere ulaşmamızı siz değerli velilerimizle sağlayacağımıza inanıyoruz. "Okul yönetimi, Öğretmen, öğrenci ve veli" birlikteliği ile başarabileceğimizi biliyoruz.